fbpx

Vaccineer niet met AstraZeneca, wij zijn geen proefkonijnen

INGEZONDEN– De bezorgde burgers van Suriname zijn niet te spreken over de reactie van het Kritische Surinaamse Vrouwen Collectief (KSVC) op een bericht van de Stichting Suriname to the Top met betrekking tot het AstraZeneca-vaccin.

Helaas moeten wij constateren dat het KSVC niet zelf op onderzoek is uitgegaan om na te gaan wat de werkelijke uitwerking is van deze injectie. Het is overduidelijk dat het KSVC niet op de hoogte is van de ontwikkelingen op wereldniveau met betrekking tot de AstraZeneca-injectie.

De toediening van het AstraZeneca-vaccin werd in vele landen, waaronder Spanje, Amerika, India en Nederland onmiddellijk stopgezet, nadat er internationaal bekend werd dat mensen die geïnjecteerd zijn geworden met het vaccin, allerlei bijwerkingen kregen.

Van allergische reacties tot bloedstollingen in de hersenen, vandaar dat men gestopt is met de toediening van dit vaccin.

Als zelf Nederland gestopt is met de inenting met AstraZeneca, waarom moeten wij als 3e wereld land toch dit vaccin accepteren?

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Schokkende beelden van overleden Surinaamse coronapatiënten

Wat voor andere landen niet goed is, kan ook niet goed voor ons zijn vandaar dat wij de AstraZeneca- vaccins van Nederland ook niet hoeven te accepteren. Wij Surinamers zijn niet minder waard! Dit roept vraagtekens op bij het Surinaams volk.

De Nederlandse vaccinatiebaas van het (RIVM) Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Jaap van Delden, had in een vraaggesprek met Het Parool duidelijk aangegeven dat de overgebleven AstraZeneca-vaccins die zij niet hebben gebruikt onder de arme landen verdeeld zouden worden.

OOK INTERESSANT
Zeldzame 4300 jaar oude koperen staven ontdekt in Oman

Suriname kreeg 700.000 Astrazeneca-vaccins van Nederland en geen andere vaccinaties. Het gaat om AstraZeneca-vaccines waarvan het gebruik door Nederland werd stopgezet na de zovele ernstige klachten van bijwerkingen en bloedstollingen.

Hoe nauw neemt men het hier met de gezondheid van de bevolking?

Het vaccin schaadt de gezondheid van onze burgers. Tevens mogen wij ‘het volk van Suriname’ volgens de grondwet van de Republiek Suriname niet verplicht worden het vaccine te nemen; nog meer niet een vaccin dat niet goed genoeg getoetst is op haar werking. Wij zijn geen proefkonijnen!

Conform onze grondwet mag ook niemand op grond van zijn geboorte, geslacht, ras, taal, godsdienst, afkomst, educatie, politieke overtuiging, economische omstandigheden of enige andere status gediscrimineerd worden. (Grondwet van de Republiek Suriname, hoofdstuk V artikel 8 sub 2)

Wij roepen daarom het volk van Suriname op haar PLICHTEN te kennen maar zeker ook hun RECHTEN. Laat je niet verplichten een vaccin te nemen dat niet goed genoeg getoetst is en bovendien ook afgekeurd is.

Bezorgde burgers van Suriname

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]