fbpx

Vaccinaties COVID-19 per direct stopgezet door ziekenhuis na bijwerkingen bij 4 mensen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Een ziekenhuis in Chicago in de Verenigde Staten van Amerika heeft de COVID-19 vaccinaties per direct stopgezet nadat vier ziekenhuismedewerkers bijwerkingen ondervonden. Enkele van hen kregen hartklachten.

Volgens informatie van FOX News is een persoon nog onder behandeling in het ziekenhuis, de andere drie zijn naar huis gestuurd en maken het nu naar omstandigheden goed.

Het gaat om zorgmedewerkers die een injectie hebben ontvangen met het Pfizer vaccin. Het ziekenhuis, het Advocate Condell Medical Center, benadrukt dat er slechts vier personen van de ruim 3000 gevaccineerden bijwerkingen hebben gehad.

VERPLEEGSTER OPGENOMEN IN ZIEKENHUIS NA ALLERGISCHE REACTIE COVID-19 VACCIN

Dokter Mike Hansen, die werkt op de afdeling Intensive Care van een ander hospitaal, zegt via zijn platform dat de meeste bijwerkingen optreden na de tweede injectie, die meestal na drie weken wordt gegeven. Volgens de medicus zijn het ook vooral jongere mensen die grotere kans lopen op bijwerkingen.

BEKIJK OOK
ROS traint dorpelingen Langu in verhoging rijstproductie

Experts laten weten dat de kans op bijwerkingen van het vaccin zeer minimaal is. Het ziekenhuis dat de vaccinaties nu heeft stopgezet wil eerst nagaan waarom de complicaties optreden voordat er opnieuw begonnen wordt met het inenten.