Vaccinatiecampagne NDP op 1 juli gaat niet door

GFC NIEUWSREDACTIE- Het initiatief van de Nationale Democratische Partij (NDP), voor het organiseren van een ‘drive-thru’ vaccinatiedag, die gepland was voor 1 juli, is tot een nader te bepalen datum verschoven.

De planning van deze activiteit is in goed overleg met het vaccinatieteam van het ministerie van Volksgezondheid voorbereid.

Echter is achteraf gebleken dat tussen het ministerie van Volksgezondheid en zijn werkarmen, geen duidelijke interne afstemming is geweest met betrekking tot de logistieke afhandeling, zegt NDP-woordvoerder Ricardo Panka in een verklaring.

Het ministerie heeft laten weten eerst de noodzakelijke formaliteiten te willen af handelen voor de distributie van de Sinopharm-vaccin en wenst nadere interne afstemming, over de inrichting van de campagne.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Veertien volledig gevaccineerde artsen overleden aan COVID-19

Intussen is er, tussen alle betrokken partijen, overleg gevoerd waarbij het belang van de vaccinatiecampagne en de bijdrage die de NDP in deze wenst te leveren, duidelijk is benadrukt.

Het streven is om deze ‘drive-thru’ vaccinatiedag, uiterlijk begin komende week te laten plaatsvinden.

“Dat de partij ook haar bijdrage wil leveren aan de vaccinatiecampagne, vloeit onder andere voort uit de overtuiging dat de strijd tegen de Covid pandemie, een partijpolitiek overstijgende en nationale aangelegenheid is.

“Hierbij dient samengewerkt te worden om het aantal besmettingen en doden terug te dringen en de bevolking bewuster te maken van het nut van de vaccinatie.

“Het signaal is hiermede gegeven dat wij geen tegenstanders zijn van het vaccineren, maar dat er wel meerdere vaccins keuzes aanwezig moet kunnen zijn. De uitdagingen om de Covid-19-pandemie te beheersen is bijzonder groot en is het daarom een verstandige keuze om zich te laten vaccineren om elkaar en de gemeenschap te beschermen”, stelt de NDP.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten