fbpx
Vaatcampagne samen met bewoners Majella ingeluid

Managers en medewerkers van de Intermed Bedrijven Groep hebben vanmorgen samen met de bewoners van Huize Majella op feestelijke wijze hun vaatcampagne ingeluid. De ruim 80 seniore bewoners en het personeel werden in de gelegenheid gesteld om hun bloeddruk en bloedsuiker te meten.

Hierna konden zij genieten van een gezond ontbijt, waarna ze gezamenlijk op aanstekelijke muziek een bewegingssessie uitvoerden. Directrice Harriette Molijn van Huize Majella heeft uit handen van AshvienSewgobind, manager van Pharmport, twee bloedsuikermeters met strips en een bloeddrukmeter in ontvangst genomen.

Dit in het kader van het tienjarig bestaan van Pharmport dit jaar. Deze bijzondere dag werd afgesloten met een heerlijk gezonde lunch. De vaatcampagne werd vandaag ingeluid in verband met Wereld Diabetesdag morgen, 14 november.

Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor de gevolgen van slechte of ongezonde bloedvaten. Diabetes, hypertensie en een hoog cholesterolgehalte zijn de drie belangrijkste oorzaken dat de bloedvaten ernstig beschadigd kunnen raken.

Een slecht gereguleerde bloedsuiker kan ervoor zorgen dat de bloedvaten van de ogen beschadigd raken, met blindheid tot gevolg. Schade aan de bloedvaten in de benen kan bij diabeten ook leiden tot amputaties, terwijl schade aan de bloedvaten in de nieren op lange termijn kan resulteren in nierfalen en nierdialyse.

Deze complicaties kunnen voorkomen worden indien op tijd gescreend wordt. Gedurende de vaatcampagne zal op verschillende aspecten de nadruk worden gelegd, met name op preventie (screening), behandeling en monitoring.

In de maand november zal vooral aandacht worden geschonken aan preventie en screening, waarbij de samenleving op de diverse prikpunten van MyLab in de gelegenheid gesteld worden om te prikken, de bloeddruk te meten en informatie te verkrijgen middels folders en flyers. Voorts zal er een informatiefilmpje worden geproduceerd om de awareness onder de bevolking op te voeren.

Molijn vroeg ook aandacht voor een belangrijk aspect van een gezonde leefstijl, namelijk gezonde voeding. Vooral voor seniore burgers is het belangrijk dat de voeding aan hen aangepast is. Helaas ontbreekt het ’t tehuis aan een diëtiste.

Op de Intermed Bedrijvengroep, die twee diëtisten in huis heeft, deed Molijn dan ook een beroep die medewerking te verlenen bij het opstellen van bepaalde diëten. Ze sprak de hoop uit dat het niet de laatste keer is dat Huize Majella de Bedrijven Intermed Groep heeft mogen verwelkomen.

Aan de vaatcampagne van de Intermed Bedrijven Groep doen mee MyLab, MDC, Pharmport, IntermedCaribe, Diabetre en Diapura. De vaatcampagne duurt ongeveer zes maanden.

 

 

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…