fbpx
Facebook Pagelike Widget

V7 -Waka niet feilloos

De V7 – Waka, die gisteren officieel werd afgekondigd door V7-leider Chandrikapersad Santokhi in het ressort Latour, verliep niet feilloos.

Wat een goede en energievolle start had, eindigde minder fijn voor enkele lopers. In het begin van de loop waren alle leiders te zien, maar ineens was Santhoki spoorloos. Velen vroegen zich af waar hij was.

Op de Latourweg was er een soundtruck met een groep wandelaars die alleen uit VHP’ers bestond. De overige V7-leiders keken verbaasd op. Ook was er geen enkele VHP- vlag te zien tussen de vlaggen van de andere partijen die aan de wandelloop meededen.

Journalisten die Santhoki later tegenkwamen, vroegen om opheldering. Hij verduidelijkte dat een groep VHP’ers zich terugtrokken toen zij zagen dat zij gefilmd werden door journalisten. Het gaat om een groep ambtenaren die vreest voor politieke rancune.

Santokhi zegt verder dat VHP’ers in een ander ressort ook bezig waren met huis-een-huisbezoeken. Daar behoorde de soundtrack bij. Zij besloten op een bepaald moment om de V7- Waka te ondersteunen.

Voorzitter Winston Jesserun van DA’91 gaf aan dat het doel van deze loop is om de eenheid tussen de partijen te demonstreren en de boodschap van de combinatie aan alle Surinamers over te brengen.

Over het apart lopen van de VHP’ers zegt Jessurun dat het niet de bedoeling was. “ De voorzitter liep met ons mee maar hij is achter geraakt. We nemen aan dat ze op een andere manier participeren aan de V7- Waka”, zei Jessurun donderdagavond.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.