fbpx
V7-partners ondersteunen PL- optocht Nickerie

Het initiatief van de Pertjajah Luhur (PL) om op zondag 5 april een optocht te houden in Nickerie, is massaal ondersteund door haar V7-partners. In een kilometerslange rij zijn de deelnemers omstreeks 4 uur ’s middags vertrokken vanuit de Henarbrug, om tegen zes uur te eindigen bij het PL-centrum.

PL-voorzitter Paul Somohardjo beschouwt de optocht als zeer geslaagd.

Honderden auto’s en een veelvoud aan sympathisanten hebben deelgenomen aan de optocht. Het geheel werd begeleid door de politie en had een ordelijk verloop. Met wapperende vlaggen en gestoken in tenues van de V7-partijen hebben de enthousiaste deelnemers hun ondersteuning aan V7 duidelijk laten zien.

Na de optocht konden belangstellenden in het PL-partijcentrum genieten van djarang kepang. Daarna werd een feestvergadering gehouden, die werd afgesloten met een afterparty. PL-voorzitter Paul Somohardjo was zichtbaar tevreden over zowel de uitermate goede opkomst van deelnemers aan de optocht alsook het veilige verloop ervan. Ook de overige activiteiten waren zeer druk bezocht. Dat de Pertjajah Luhur en haar V7-partners ijzersterk zijn in Nickerie, staat met dit evenement zonder meer vast.

In het rijstdistrict is William Waidoe namens de PL de DNA-kandidaat van V7. Hij staat op nummer 2 van de V-7 lijst. “Waidoe is ijzersterk in Nickerie,” is een conclusie van een van de deelnemers aan de optocht. Zelf stelt Waidoe dat indien Nickerianen verandering willen, hun denken en doen ook moet veranderen. Er zou een mind shift moeten komen om onder meer de rijstsector tot grotere ontwikkeling te brengen.

De V7-kandidaat maakt zich sterk voor de ontwikkeling van de agrarische sector in Nickerie, waarbij zeker aan de rijstboeren extra aandacht zal worden besteed. De landbouw zal volgens hem anders aangepakt moeten worden. Op de Nickerianen in diaspora doet hij een beroep om terug te komen naar Suriname en te helpen bij de ontwikkeling van het land. “Nickerie zouden we kunnen maken tot een metropool,” aldus Waidoe.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…