fbpx
UV drinkwatersysteem voor Brownsweg

GFC NIEUWS- Afgelopen week heeft de eerste UV (ultra violet) installatie voor het drinkwatersysteem in Suriname te Brownsweg in het district Brokopondo door de SWM en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in gebruik genomen.

Deze plechtigheid vond plaats onder toeziend oog van districtscommissaris Frederik Finisie, de bestuursdienst, het traditioneel gezag en enkele aanwezigen van het district.

Deze installatie zorgt voor de totale zuivering van het water.

Zowel hoofdkapitein Henk Finisie, dc Finisie, directeur Marlon Oosterling van de SWM als minister Sergio Akiemboto van NH hebben de gemeenschap op het hart gedrukt om zuinig om te gaan met het water.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.