fbpx
US$ 83.000 voor nationale Covid-19-respons in Suriname

GFC NIEUWS- Het Malariaprogramma van het ministerie van Volksgezondheid is door haar belangrijkste donor, het Global Fund, in staat gesteld om diagnostische materialen ter waarde van US$ 83.000 aan te kopen voor de nationale Covid-19-respons in Suriname.

De aangeschafte laboratorium artikelen werden met support van de Pan American Health Organization (PAHO) het land binnengehaald.

Hélène Hiwat, coördinator van het Malaria Programma, overhandigde de testmaterialen aan Phyllis Pinas, hoofd van de afdeling Bacteriologie van het Centraal Laboratorium bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg.

Sinds mei voorziet het Malariaprogramma naast de reguliere dienstverlening voor onder andere Malaria en HIV, zelf ook in COVID-dienstverlening in haar kliniek genaamd TropClinic.

TropClinic is de primaire Covid-testlocatie van het ministerie van Volksgezondheid in Paramaribo- Noord. Er wordt gratis op Covid-19 getest van maandag tot vrijdag van 8.00 – 14.00 uur.

Het TropClinic personeel is meertalig en verwelkomt zowel Surinamers als niet-Surinamers.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.