US$ 650.000 vrijgemaakt door regering voor in beslag genomen SLM-vliegtuig

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering moest een bedrag van US$ 650.000 vrijmaken, zodat de schuldeisers het beslag dat was gelegd op een toestel van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) kon opheffen.

Dinsdagmiddag werd beslag gelegd op een SLM-toestel in Miami. In De Nationale Assemblee (DNA) bevestigde minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning de in beslagname en dat de aandeelhouder, de Staat, is ingekomen met US$ 650.000.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man scheidt van echtgenote, omdat ze al drie keer besmet raakte met het coronavirus

De SLM schreef in een persbericht hierover: Zoals in eerdere bekendmakingen aangegeven is de SLM in het kader van herstructurering in gesprek, c.q. onderhandeling met verschillende actoren. Ook met de lessoren van de B737 vliegtuigen is de SLM in onderhandeling. Echter blijkt dat tijdens de onderhandeling de lessor van de B737 ( PZ-TCT ) om administratieve redenen heeft besloten het vliegtuig in Miami tijdelijk aan de grond te houden. De SLM en de aandeelhouder zijn druk doende te zorgen voor een spoedige oplossing. De SLM doet al het mogelijke de nu gestrande passagiers zo snel als mogelijk terug te kunnen vervoeren naar Paramaribo en biedt haar welgemeende verontschuldiging aan voor het ontstane ongerief.

Overige berichten