fbpx

US$ 4,2 miljoen verspild rond voorbereiding bouw AMC-SU

Een bedrag van ruim US$ 4,2 miljoen is verloren gegaan aan voorbereidingen die zouden moeten leiden tot de bouw van het Academisch Medisch Centrum Suriname (AMC-SU). Eerder deze week werd bekend dat de Islamic Development Bank (IsDB) de financiering voor een bedrag van US$ 70 miljoen heeft stopgezet, omdat het initieel ontwerp drastisch is gewijzigd.

In april werd dit duidelijk gemaakt aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën die zegt pas in november van de bank te hebben vernomen dat het ontwerp was gewijzigd. De minister vindt dat de verantwoordelijken consequenties moeten verbinden aan hun handelingen.

BEKIJK OOK  PAHO richt High-Level commissie op voor mentale gezondheid en COVID-19

In tegenstelling tot hetgeen minister Antoine Elias van Volksgezondheid beweert, zegt Hoefdraad dat Suriname US$ 700.000 die reeds door de bank was gestort, moet terugbetalen. Voor de eigen bijdrage was ook nog US$ 3,5 miljoen geleend bij een lokale bank.

Nu moet het heel proces opnieuw gestart worden, haalt Hoefdraad aan. De regering heeft twee dagen terug een onderzoek aangekondigd. Over twee weken belooft zij meer informatie te kunnen geven aan De Nationale Assemblee.(GFC)