fbpx
US$ 36 miljoen ethanolproject verdwenen in zwamp Wageningen

Dit zei Mahinder Jogi(VHP) dinsdag in het parlement naar aanleiding van het besluit van de regering om het ethanolproject van Staatsolie on-hold te zetten.

Vanwege verkeerde prioriteiten van de regering moest het project worden aangehouden, terwijl Staatsolie reeds een bedrag van ruim US$ 36 miljoen daarin had geïnvesteerd.

Jogi vindt dat de regering onvoldoende rekening heeft gehouden met de effecten van een dergelijk besluit. Staatsolie is gevraagd om grote investeringen te temporiseren, maar tegelijk heeft het bedrijf honderden contractors bedankt.

Hij vraagt de regering om de samenleving niet de storten in een avontuur. In Saramacca zijn ca. 350 contractors bedankt; in Wageningen 150.

Achtergrondinformatie

Het ethanolproject bestaat uit twee componenten: het agrarisch deel (de suikerriet plantage) en een industrieel deel (een ethanol verwerkings en productie fabriek).

Het project zal voorzien in drie basisbehoeften:

• de behoefte aan betrouwbare energie voor afgelegen gebieden in Suriname – de suikerriet plantage zal zelfvoorzienend zijn en de overtollige energie zal voldoende zijn om te voorzien in de basis energie behoefte van Nieuw Nickerie;

• de noodzaak voor duurzame energie bronnen in het algemeen in Suriname; en

• de noodzaak voor een economische prikkel en duurzaamheid voor de gemeenschap van Wageningen

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.