fbpx

Ureumprijs vastgesteld op SRD 160

GFC NIEUWS- De minister van LVV, Rabin Parmessar, heeft wederom overeenstemming bereikt met het Rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons in het district Nickerie over de import en verkoopprijs van Ureum.

De ureumprijs van 46% per zak van 50 kg is vastgesteld op SRD 160.

Deze overeenstemming is in een verklaring vervat en ondertekend door beide partijen. Namens het ministerie van LVV, tekende minister Parmessar en namens het rijstbedrijf tekende de directeur-eigenaar de heer Bhagwatpersad Ramadhin.

De verkoopprijs van Ureum 46% per zak van 50 kg af bedrijf, kan vanaf vrijdag 27 december aanstaande gekocht worden aan de Mandjha Veiraweg no. 16- 17 in het rijstdistrict Nickerie.

De onstabiele prijs voor dit product schommelde enigszins de afgelopen periode. In Juni dit jaar werd reeds een overeenstemming bereikt voor het bedrag van 165 SRD.

BEKIJK OOK
ECD stuit op prijsopdrijving bij winkelcontroles in Brokopondo

Ureum is nog altijd een belangrijke kunstmest voor de padie verbouwers. Deze kunstmest zorg voor een verhoogde oogst van het product en in het verlengde daarvan voor een grotere opbrengst.

De importeur heeft zich garant gesteld voor de levering van kunstmest voor de voorjaarsoogst van 2020.

Minister Parmessar onderstreept de noodzaak van goedkope ureum en wil de landbouwers ervan verzekeren dat de regering er alles aan zal doen om te zorgen voor goedkope input. De verhoging van de productie is nog altijd het streven van regering Bouterse.