fbpx

Urenlang aan het werk op het toilet gaan zitten is onaanvaardbaar

INGEZONDEN- Onlangs las ik op GFC een bericht over een werkgever die zijn personeel erop wijst dat ze geen rommelvoeding tot zich moeten nemen.

De ondernemer heeft te kampen met werknemers die een groot deel van hun werktijd op het toilet doorbrengen omdat ze diarree of buikkrampen hebben. Om die reden bemoeit hij zich met hun eetpatroon.

Op sociale media waren de meeste mensen het niet eens met de bemoeienis van deze zaakeigenaar. Volgens de reageerders moet een ieder zelf weten wat hij wil eten en drinken.

Maar is dat wel zo?

Geen enkele werkgever wordt vrolijk van personeel dat onvoldoende productief is. Werknemers die er een gewoonte van maken om langdurig te gaan zitten op de wc terwijl er gewerkt moet worden zorgen voor veel irritaties.

Ikzelf kan ervan meepraten omdat een voormalige kantoorcollega van mij niet anders deed en altijd buikpijn had van de vele roti’s die zij dagelijks at.

BEKIJK OOK
Alarmerende uitkomst studie: veel meer kanker onder piloten en grondpersoneel

Ik werd er doodmoe van dat ze een zoveel tijd in het kleinste kamertje doorbracht en bovendien een walm van nare geuren achterliet.

Bekijk ook: Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste en beste in Suriname, blijkt uit onderzoek Consumentenbond

Ik kan niet anders dan begrip opbrengen voor werkgevers die zich bemoeien met soortgelijke krachten. Je komt niet op kantoor om de tijd door te brengen op de plee, maar om te werken.

Je dient als werker je verantwoordelijkheid te kennen en moet er alles aan doen om gezond en fit aan het werk te verschijnen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud