fbpx

Universiteitsbibliotheek dit weekend gesloten

De directeur van de Universiteitsbibliotheek laat in een bekendmaking weten dat de Centrale Bibliotheek dit weekend is gesloten. Maandag 28 mei is de bibliotheek weer normaal open. Hoewel er geen reden is opgegeven, wordt aangenomen dat deze voorzorgsmaatregel is getroffen Vanwege de terreurdreiging van donderdagavond.

Hoewel vicepresident Ashwin Adhin donderdagnacht heeft opgeroepen om normaal de scholen open te houden, hebben sommige scholen de deuren gesloten gehouden. Officieel was de universiteit open, maar vele studenten en docenten waren niet aanwezig. Ook het Lyceum 1 en het Atheneum waren vrijdag gesloten.

BEKIJK OOK  Gezamenlijke grenscontrole in hogere versnelling

De locaties genoemd in de Facebookbedreiging van donderdag 24 mei zijn tot op dit moment helemaal veilig, zei Luitenant-Kolonel Danielle Veira van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV) vrijdag. Zij geeft aan dat de veiligheidsdiensten nog steeds zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn in gebieden die genoemd zijn. Ook op andere strategische plekken is er sprake van verhoogde beveiliging.(GFC)