fbpx

Universiteit van Guyana geïnteresseerd in uitwisselingsprogramma’s

Een delegatie van de Universiteit van Guyana vertoefd momenteel in Suriname. Vandaag heeft een vertegenwoordiger van de Universiteit, Lavern Fraser, samen met de ondervoorzitter van de Caribbean Little Devils (CLD), Zephanja Zeefuik, van Suriname een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Het doel van het bezoek was om van gedachten te wisselen over uitwisselingsprogramma’s met betrekking tot sport.

De Universiteit van Guyana heeft een officiële samenwerking met de CLD. De afgelopen dagen zijn vriendschappelijke basketbalwedstrijden afgewerkt. Dit moet leiden tot het verstevigen van de relatie tussen Suriname en Guyana. Guyana heeft dit jaar de National College Athletics Championships geïntroduceerd, waarbij sporten onder studenten wordt gestimuleerd. Naar aanleiding hiervan is Suriname benaderd geworden voor uitwisselingsprogramma’s. De kampioenschappen bieden de mogelijkheid voor meetmomenten voor de studenten.

Tijdens het bezoek is er ook aandacht besteedt aan de voorbereidingen van de jaarlijks terugkerende Inter Guyanese Spelen (IGS). Het afgelopen jaar was Suriname het gastland. Het doel van de IGS is het creëren van mogelijkheden voor studenten om deel te nemen aan verschillende takken van sport, werken aan verbeterde sportresultaten en het uitwisselen van elkaars cultuur. Oorspronkelijk vinden de spelen tussen Suriname, Guyana en Frans- Guyana plaats, maar de afgelopen 2 jaar heeft Frans- Guyana niet geparticipeerd.

BEKIJK OOK
Man door gewapende criminelen overvallen en beroofd van BMW, goud en geld

Minister Gopal is blij met de benadering en is voornemens samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van sport met het bestuur van de Universiteit van Guyana uit te werken. Ook zal de minister het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur betrekken bij dit initiatief. Zij hoopt dat de relatie tussen Suriname en Guyana kan resulteren in de uitwisselingsprogramma’s. De Guyanese delegatie keert woensdag 15 augustus terug.