fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

UNICEF organiseert workshop voor communicatie en ontwikkeling

De United Nations Children’s Emergency Fund (UNICEF) organiseert samen met verschillende actoren een tweedaagse workshop voor communicatie en ontwikkeling. Tijdens deze workshop hebben deelnemers vaardigheden ontwikkeld om strategieën te ontwikkelen voor gedragsverandering in verband met geweld tegen kinderen.

Angela Salmo, waarnemend directeur van het ministerie Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), zegt dat de workshop bedoeld is voor een betere communicatie over onze kinderen. De UNICEF zorgde ervoor dat partners zoals Sozavo, Volksgezondheid, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), en NGO’s die verbonden zijn aan het integraal kinderbeschermingsnetwerk in Suriname, een doorstart hebben kunnen maken. De relatie tussen de UNICEF en de verschillende organisaties is door de jaren heen enorm verbeterd, aldus de waarnemend directeur.

Shameem Joshua, agent van politie eerste klasse en werkzaam bij afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname (KPS), benadrukte als participant van de workshop dat hij het op prijs stelt dat er verschillende actoren betrokken zijn om de interactie opgang te brengen om tot betere oplossingen te komen. De afdeling voorziet de jongeren ook regelmatig van de nodige voorlichting over allerhande zaken die kunnen leiden tot strafbare feiten. Vervolgens kunnen de jongeren ook hun best doen om onderling goede afspraken te maken om het onaangename gedrag te minimaliseren.

OOK INTERESSANT
Reactivering UNASUR cruciaal voor ontwikkeling Zuid-Amerika

Volgens Julia Terborg is er onlangs een nationaal onderzoek geweest naar geweld tegen kinderen in Suriname. Deze analyse is gedaan door de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), met name de Institute for Garduate Sudies and Research (IGSR).

In Suriname lijden veel kinderen in de leeftijd van twee tot twaalf jaar aan verschillende vormen van geweld. Volgens de UNICEF zijn sociale veranderingen en normen van cruciaal belang bij het aanpakken van geweld tegen kinderen.(GFC)