fbpx

Unicef draagt Jeugdverhoorkamer over aan JusPol

De vertegenwoordiger van de United Nations International Children’s Emergency Fund (Unicef) Patrick Matala heeft officieel de overdracht gedaan van de Jeugdverhoorkamer aan het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Met deze overdracht aan het ministerie JusPol vrijdag heeft de officiële heropening van de Verhoor – en regiekamer plaatsgevonden door Justitieminister Stuart Getrouw, de Unicef – vertegenwoordiger Patrick Matala en procureur – generaal(pg) Roy Baynath Panday.

De Jeugdverhoorkamer is gevestigd in het Jeugddoorgangscentrum Opa Doeli aan de Limesgracht. Patrick Matala zegt opgetogen te zijn met het resultaat en dat hij met een goed gevoel de overdracht heeft gedaan aan het ministerie van Justitie en Politie. Niet alleen een lege ruimte, maar ook de audio en visuele apparaten ter ondersteuning van het proces voor de ondervraging van de kinderen zijn aanwezig.

BEKIJK OOK
Zes verdachten aangehouden, militair overgedragen aan MP en heler heengezonden

De pg gaf aan dat het één van de zorgpunten was bij het uitvoeren van het verhoor bij de jeugdigen. Ze moesten verhoord worden waar andere medewerkers erbij waren. Dit was niet kindvriendelijk en ook niet een privé omgeving, waardoor de jeugdigen dichtklapten. Hij is daarom ook heel blij met de samenwerking die Justitie en Politie alsook het Openbaar Ministerie, dat het trekkersrol bekleedt, heeft met Unicef.

Hij hoopt dat het resultaat van de Verhoor – en regiekamer moet maken dat de organisatie de samenwerking wil voortzetten, want er zijn nog meer zaken waarvoor het Openbaar Ministerie om de tafel moet met Unicef.