Undercover agenten spelen tijdens Ramadan kelner in jacht op etende moslims

Redactie GFC Nieuws — Maleisië zet een soort ramadanpolitie in om moslims op te sporen die tijdens de vastenperiode toch eten. 32 ramadanhandhavers werken, vermomd als koks en kelners, in restaurants om etende gelovigen op heterdaad te kunnen betrappen.

De gemeenteraad van het district Segamat (MPS) werkt samen met de Islamitische Religieuze Raad om eters op te sporen. De eetagenten houden vooral kraampjes langs de weg in de gaten.

Een van de selectiecriteria voor de undercoveragenten was hun huidskleur: zij moesten kunnen doorgaan voor migranten.

“We hebben speciaal geselecteerde handhavingsambtenaren met een donkere huid voor het undercoverbaantje. Ze klinken overtuigend als ze spreken in het Indonesisch en Pakistaans jargon, zodat klanten geloven dat ze echt ingehuurd zijn om maaltijden te bereiden en te serveren en bestellingen op te nemen. 

Zodra de bestelling is opgegeven, zal het handhavingspersoneel in het geheim een opname maken van het individu of de groep mensen die van het eten genieten en onmiddellijk contact opnemen met de Islamitische Religieuze Raad van Segamat,” zegt MPS-voorzitter Mohd Masni Wakiman.

Foto: Wikipedia

Overige berichten