fbpx
Undercover agenten spelen tijdens Ramadan kelner in jacht op etende moslims

Redactie GFC Nieuws — Maleisië zet een soort ramadanpolitie in om moslims op te sporen die tijdens de vastenperiode toch eten. 32 ramadanhandhavers werken, vermomd als koks en kelners, in restaurants om etende gelovigen op heterdaad te kunnen betrappen.

De gemeenteraad van het district Segamat (MPS) werkt samen met de Islamitische Religieuze Raad om eters op te sporen. De eetagenten houden vooral kraampjes langs de weg in de gaten.

Een van de selectiecriteria voor de undercoveragenten was hun huidskleur: zij moesten kunnen doorgaan voor migranten.

“We hebben speciaal geselecteerde handhavingsambtenaren met een donkere huid voor het undercoverbaantje. Ze klinken overtuigend als ze spreken in het Indonesisch en Pakistaans jargon, zodat klanten geloven dat ze echt ingehuurd zijn om maaltijden te bereiden en te serveren en bestellingen op te nemen. 

Zodra de bestelling is opgegeven, zal het handhavingspersoneel in het geheim een opname maken van het individu of de groep mensen die van het eten genieten en onmiddellijk contact opnemen met de Islamitische Religieuze Raad van Segamat,” zegt MPS-voorzitter Mohd Masni Wakiman.

Foto: Wikipedia

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.