fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Ultimatum Douanebond verloopt vandaag

Tijdens een spoed algemene leden vergadering (alv) vrijdag van de vakbond bij de douane is er besloten om de minister van Financiën twee dagen te tijd te geven om zaken in orde te maken, zegt Joyce de Vlugt. Vandaag komt de alv weer bijeen.

De Vlugt spreekt van turbulente ontwikkelingen binnen de dienst. Berichten in de media over corrupte douanefunctionarissen en het wanbeleid van de leiding, hebben ertoe geleid dat vorige week de spoedvergadering is gehouden.

Douaneambtenaren zijn ontevreden over de wijze waarop leiding wordt gegeven aan het korps. Zij eisen dat het managementteam wordt bedankt. Er valt niet te werken met het huidig team.

OOK INTERESSANT
Pasafgestudeerde 18-jarige tiener springt van cruiseschip voor challenge, raakt spoorloos

De alv stelt voor om een nieuw managementteam samen te stellen uit de groep van adjunct-inspecteurs of de vorige leiding te rehabiliteren.

Verder wordt geëist dat alle adjunct-inspecteurs worden ingezet. “Dit is een groot probleem. Men wil geen willekeur en eist transparantie”, aldus de Vlugt.(GFC)