Uitzonderlijk lange wachttijden voor echo’s in Surinaamse ziekenhuizen

Echo

GFC NIEUWSREDACTIE- In Suriname ondervinden patiënten momenteel aanzienlijke vertragingen bij het maken van echo’s in de ziekenhuizen.

Na het maken van een afspraak, moeten ze vaak twee uur of langer wachten voordat ze daadwerkelijk worden geholpen, ondanks de geplande tijden.

Men treft er regelmatig lange rijen met wachtende mensen aan. Deze situatie is voornamelijk te wijten aan het beperkte aantal echo-apparaten beschikbaar in de ziekenhuizen.

Bijvoorbeeld in het ’s Lands Hospitaal zijn er slechts twee echo-kamers. Een daarvan is gereserveerd voor hartecho’s, terwijl de andere wordt gebruikt voor zwangerschapsecho’s. Deze beperkte capaciteit maakt het vanzelfsprekend moeilijk om de patiëntenstroom vlot af te handelen.

Een gedupeerde zegt het volgende aan GFC: “Om dit probleem aan te pakken, is het noodzakelijk om meer echo-apparaten in de verschillende ziekenhuizen te installeren.”

“Echter, deskundig personeel is evenzeer cruciaal en ook daarvoor moet gezorgd worden. Het is niet acceptabel dat met name oudere mensen urenlang moeten wachten voordat ze geholpen kunnen worden.”

OOK INTERESSANT
Saoedi-Arabische Staatsminister versterkt relatie met Suriname en Moslimgemeenschap