fbpx

Uitspraak rechter inzake Flora vs Santos: SVB in gelijk gesteld

“Wederom maken we mee dat een club naar de rechter stapt, dit ondanks contracten die zij ondertekenen, ondanks statuten die zij onderschrijven en contracten waarin zij aangeven zich te zullen neerleggen bij besluiten van de beroepscommissies van de SVB. Dit gedrag schaadt alle partijen die in zoiets betrokken worden. Rechtszaken die het gevolg zijn van bestuurders die dan het sportief belang uit het oog verliezen en denken dat er gelijk gehaald kan worden met een rechtszaak”, schrijft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

De geschiedenis van de SVB – van in ieder geval de afgelopen zes jaar – heeft bewezen dat in alle gevallen waarbij een club zijn gelijk bij de rechter is gaan zoeken, de civiele rechter de beroepscommissie van de SVB in het gelijk stelde met het door hun genomen besluit.

OOK INTERESSANT
Contractors Haukes radeloos, arbeidsovereenkomst beƫindigd door ZiJin

“Wij kunnen stellen dat de rechtszaken met zich meebrengen dat je niet anders kan concluderen dan dat de beroepsinstanties binnen de SVB hun werk correct en naar eer en geweten doen. Wij hopen hiermee deze zaak goed afgerond te hebben en ons te kunnen focussen op waar we voor zijn en dat is faciliteren van voetbal”, aldus de SVB.(GFC)