Uitgevallen remsysteem oorzaak kettingbotsing parkeerterrein Marriot

De oorzaak van de botsing van 5 voertuigen zaterdagmorgen op het parkeerterrein van hotel Courtyard Marriot aan de Anton Dragtenweg komt vanwege het uitvallen van het remsysteem van de auto van de veroorzaker van de botsing.

De autobestuurder J.Y. reed met zijn auto het parkeerterrein van het hotel op en botste zijn voertuig tegen een stilstaande auto. Die auto stond geparkeerd naast andere voertuigen.

De eerste botsing zorgde ervoor dat er nog vier andere botsingen plaatsvonden tussen voertuigen die naast elkaar geparkeerd stonden.

Volgens verklaring van de bestuurder J.Y. reed hij over de Van Roosmalenstraat en ging richting Anton Dragtenweg. Op de T-kruising aangekomen, viel het remsysteem van zijn auto uit, waardoor hij geen controle meer had over zijn voertuig, met het gevolg dat zijn auto op het parkeerterrein van hotel Courtyard Marriot terechtkwam met als gevolg een kettingbotsing.

De schade aan de vijf voertuigen is groot. J.Y. is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Het voertuig van J.Y.is hangende het onderzoek in beslag genomen.