fbpx
Facebook Pagelike Widget

Uitgehongerde apen nemen Thaise stad over

GFC NIEUWS- Een bizar gevolg van de corona-pandemie voor de inwoners van de Thaise stad Lopburi. Inwoners van de stad ten noordoosten van Bangkok kunnen niet meer naar buiten omdat er groepen agressieve apen door de stad trekken. De dieren hebben honger omdat er geen toeristen meer naar de stad komen.

De historische stad Lopburi profiteerde tot het uitbreken van het coronavirus van de duizenden makaken in de stad. De dieren trokken de afgelopen jaren vanuit het nabijgelegen regenwoud naar de stad en werden daar een toeristische trekpleister.

Veel toeristen voerden de ‘wilde’ dieren en namen selfies met ze. Maar omdat het aantal toeristen de afgelopen maanden terugliep tot bijna nul, door de uitbraak van het coronavirus, zijn de apen hongerig én zeer agressief.
Die woede richt zich niet alleen op andere dieren, maar ook op de inwoners van de stad. Het zorgt zelfs voor ‘no-go’-zones. In maart doken al beelden op van honderden makaken die in de straten van de stad in groepen vochten om voedsel.

Het aantal makaken verdubbelde de afgelopen drie jaar tot 6000. Een verlaten bioscoop is het ‘hoofdkwartier’ van de beesten.

Inwoonster Kuljira Taechawattanawanna heeft haar terras met netten overhangen zodat de apen niet bij haar kunnen komen, zegt ze. “Wij leven in een hok en de apen leven buiten. Overal ligt poep, de stank is ondragelijk, vooral als het regent.”

Veel inwoners voeren de dieren inmiddels om te voorkomen dat ze té agressief worden. Dat ongezonde voedsel zoals frisdrank, ontbijtgranen en snoep, zorgt dat de dieren volgens de inwoners veel meer seks hebben. Waardoor er weer meer dieren bij komen.

De Thaise overheid is inmiddels begonnen om de makaken te vangen en ze te steriliseren.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…