Uitgave dichtbundel Kries Ramkhelawan 'Shabd aur chavi ke beech'

GFC NIEUWS- Met een zangcarrière van meer dan dertig jaar; in de jaren tachtig de teksten geschreven van vele toneel stukken, heeft Kries Ramkhelawan honderden teksten geschreven voor liederen.
Maar is hij privé ook altijd een liefhebber geweest van de dichtkunst en heeft altijd en overal zijn gedachten neergepend.
Met dichters als Shrinivasi, Dobru en Gerrit Barron, en anderen als zijn voorbeeldfiguren was hij zich bewust van de kracht van woorden.
Vanuit dit kader heeft de muziekguru besloten dat het nu de tijd is om zichzelf te profileren als dichter met de uitgave van een gedichten bundel getiteld: Shabd aur chavi ke beech (Tussen woord en beeld)
Het boek bevat korte en lange gedichten, in Hindi, Nederlands en Sarnami, allen vertaald of enigszins de essentie van de boodschap weergegeven, zodat een ieder het kan verstaan.
Het mooie aan Hindi is de diepgaande beeldspraak en de teksten zijn sterk verweven tussen spiritualiteit en leven.
Allerlei onderwerpen komen ter sprake, en vormen een mooie samensmelting van woorden over leven, religie, verliefd zijn, liefde voor ouders en vaderland, pijn, nationalisme en kracht putten uit relaties.
In het boek zijn ook enkele gedichten opgenomen van Oetra Biharie, welke zich thematisch centreren rond de kracht van de vrouw.

Overige berichten