Uitbundige viering Chinees Nieuwjaar is herbevestiging sterke historische band

GFC NIEUWS- Het Onafhankelijkheidsplein was zaterdag het décor van een grootste viering van het Chinees Nieuwjaar, volgens de Chinese kalender het Jaar van de Rat.
Op en rond het Onafhankelijkheidsplein én de Waterkant was het een enorme drukte van mensen, die vooral het Happy Spring Festival met acrobatenoptreden op het “Plein” wilden meemaken, terwijl er langs de Waterkant ook een grote mensenmassa stond opgesteld om de vuurwerkshow op de enkele kilometers verder gelegen Jules Wijdenboschbrug te aanschouwen.
Vóór aanvang van de festiviteiten in de avond op het Onafhankelijkheidsplein, werden de aanwezigen namens president Desiré Bouterse toegesproken door vicepresident Ashwin Adhin.
Hij benadrukte dat de uitbundige viering van dit Chinese lente festival in Suriname én met gasten helemaal uit China een herbevestiging is van de zeer sterke historische banden tussen Suriname en haar volkeren.
“De lokale culturele optredens tijdens deze viering zijn een goede reflexie van onze multiculturele samenleving,” aldus Adhin die de Surinaamse en Chinese gemeenschap veel geluk en zegen toewenste.
Volgens Adhin kenmerkt het jaar van de rat zich door zelfverzekerdheid en eerlijkheid, maar ook met hard werken en het ontwikkelen van nieuwe vriendschappen. De regeringsfunctionaris noemde deze aspecten zaken die zeker van relevantie zijn in de historische relatie tussen Suriname en China. “Vandaar dat we ook in ons land de start van dit nieuwjaar vieren”, ging hij verder.
Adhin memoreerde dat deze historische relatie tussen de Volksrepubliek China en de Republiek Suriname tijdens het staatsbezoek van president Bouterse aan China, in november vorig jaar, getild is naar een strategisch coöperatief partnerschap. “Onze landen hebben een zeer uitgebreide samenwerking van uiteenlopende aard, waar de bevolking van beide landen voordeel aan heeft.”
Hij noemde onder andere samenwerkingen op het gebied van de agrarische sector, infrastructuur, veiligheid, defensie, training en capaciteitsversterking, gemeenschapsontwikkeling, financiën, cultuur en handel.
Volgens de vicepresident zullen, indachtig de voornemens van dit jaar, vrede, vriendschap en liefde een belangrijke rol spelen.

Overige berichten