fbpx
Uitbreiding waterleidingnetwerk in bewoonde gebieden Para

GFC NIEUWS- Gebieden in Para die lang verstoken waren van watervoorziening, worden binnenkort aangesloten op het waterleidingnetwerk van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM).

Maandag werd het startsein gegeven voor de aanleg van drinkwaterbuizen op plantage Overtoom. Simultaan wordt er op diverse locaties in Para gewerkt aan de aansluitingen.

Er zal in de eerste fase, tien kilometer aan buizen worden gelegd, verdeeld voor Overtoom, Vierkinderen, Suralcoweg, verlengde Copieweg, Grankreekweg, Verlengde Rijsdijkweg, Bakahari en Jamaica.

Bewoners van deze gebieden die in Para Noord, -Oost en -Zuid liggen, hebben steeds gevraagd naar wateraansluiting tijdens de hoorzittingen.

Districtscommissaris Armand Jurel van Para vindt dat het hebben van gezond drinkwater een mensenrecht is en dat er ondanks de beperkte middelen die voor handen zijn bij SWM, er toch veel inspanning is om veilig en gezond drinkwater te brengen naar de verre gebieden in Suriname.

De burgervader kijkt uit naar de verdere uitbreiding in andere gebieden van het district.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…