fbpx

Uitbreiding telefoonnetwerk NCMT moet onbereikbaarheid verhelpen

GFC NIEUWS- Majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), geeft in de persmeeting van 12 juni te kennen dat momenteel de mogelijkheid wordt bekeken om het telefoonnetwerk uit te breiden.

Het team wilt meer mobiele nummers beschikbaar stellen én ook Telesur mobiele nummers. Dit is volgens haar nodig om de onbereikbaarheid van het team tot het verleden te doen behoren.

De mobiele nummers waarop het Nationaal Covid-19 Managementteam (NCMT) op het Kabinet van de President te bereiken is, zijn dagelijks roodgloeiend. Personen doen er hun beklag dat er niet wordt opgenomen wanneer zij bellen om aanvragen te doen voor dispensatiebrieven. De onderdirecteur spreekt tegen dat er bewust niet wordt opgenomen.

BEKIJK OOK
Grote schande dat radeloze vader van doodziek kindje in AZ op zijn knieën moet smeken voor behandeling

“Heel vaak is men op het moment dat er wordt gebeld, in gesprek met iemand anders. Het moment er wordt neergelegd, is er meteen een incoming call”, legt majoor Babel uit. “Het klinkt onwaarschijnlijk, maar het is gewoon de waarheid”, voegt ze eraan toe. Mensen bellen de hele dag door om te informeren naar de status van hun aanvragen.

Op de nummers die worden doorgegeven mag men ook appen of sms’en, terwijl de Covid-website en e-mailadressen 24 uur beschikbaar blijven.