fbpx
Uitbreiding telefoonnetwerk NCMT moet onbereikbaarheid verhelpen

GFC NIEUWS- Majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), geeft in de persmeeting van 12 juni te kennen dat momenteel de mogelijkheid wordt bekeken om het telefoonnetwerk uit te breiden.

Het team wilt meer mobiele nummers beschikbaar stellen én ook Telesur mobiele nummers. Dit is volgens haar nodig om de onbereikbaarheid van het team tot het verleden te doen behoren.

De mobiele nummers waarop het Nationaal Covid-19 Managementteam (NCMT) op het Kabinet van de President te bereiken is, zijn dagelijks roodgloeiend. Personen doen er hun beklag dat er niet wordt opgenomen wanneer zij bellen om aanvragen te doen voor dispensatiebrieven. De onderdirecteur spreekt tegen dat er bewust niet wordt opgenomen.

“Heel vaak is men op het moment dat er wordt gebeld, in gesprek met iemand anders. Het moment er wordt neergelegd, is er meteen een incoming call”, legt majoor Babel uit. “Het klinkt onwaarschijnlijk, maar het is gewoon de waarheid”, voegt ze eraan toe. Mensen bellen de hele dag door om te informeren naar de status van hun aanvragen.

Op de nummers die worden doorgegeven mag men ook appen of sms’en, terwijl de Covid-website en e-mailadressen 24 uur beschikbaar blijven.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…