fbpx
Uitbreiding ‘One Stop Shop’ Medische Zending

Line Bechmann, programme manager van de World Diabetes Foundation (WDF) uit Denemarken, heeft samen met het managementteam van de One Stop Shop voor chronische ziekten, onder begeleiding van Dennis Caffé een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias.

Het doel van het bezoek was om de minister te informeren over het project uitbreiding van de One Stop Shop in samenwerking met de Medische Zending (MZ) in het binnenland.

Gesproken is over de strategische doelen van het ministerie en de manier waarop er samen met de WDF daaraan invulling kan worden gegeven, als het gaat om het achterland.

De One Stop Shop team en de programme manager brengen samen met de MZ een bezoek aan het binnenland. Het team zal aldaar gesprekken voeren met het traditioneel gezag en de bewoners over hetgeen er de komende periode zal gebeuren in hun gebied.

In het project van de One Stop Shop zijn er een aantal gebieden opgenomen waar de diensten van de One Stop Shop worden aangeboden, in samenwerking met de dienstverleners van het Mungra Medisch Centrum (MMC) en de MZ die al in deze gebieden zijn.

Enkele van de gebieden zijn Kwamalasamutu, Drietabbetje en Apoera, maar de gebieden die dit keer bezocht zullen worden zijn La duani, Brokopondo en de Suriname rivier opwaarts.

Bechmann blijft een week in Suriname.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.