Uitbetaling twk ambtenaren uiterlijk medio 2020 afgerond

In de eerste 2 weken van januari wordt de stand opgemaakt en voor eind januari 2019 heeft het ministerie van Financiën een onderhoud met de vakbeweging om het vervolgtraject van de nog uit te betalen twk te bespreken.

Ambtenaren hebben in de afgelopen maand de 25% verhoging van de nieuwe bezoldiging over 4 maanden met terugwerkende kracht (twk) ontvangen. Minister Gillmore Hoefdraad zegt dat het ministerie alles in het werk stelt om de resterende twk-uitbetalingen op een dusdanige manier uit te smeren dat het in de moeilijkste maanden altijd binnenkomt. Het ligt in de bedoeling dat uiterlijk medio 2020 het heel traject is afgerond.

Het ministerie betreurt het dat er mensen zijn die geen twk hebben ontvangen, maar desondanks is hij tevreden met de manier waarop het allemaal aan toe is gegaan, meldt het NII.

De bewindsman legt verder uit dat er in die periode bijzonder veel werk is verricht in een heel kort tijdsbestek, ook is er onder enorme druk gewerkt, dus het kan zijn dat er hier en daar enkele zaken mis zijn gegaan.

“Mensen hebben in die periode dag en nacht moeten werken om alles door te voeren. De informatie wordt vanuit de verschillende ministeries gevoed richting het ministerie van Financiën. Het kan zijn dat er vanuit enkele ministeries niet voldoende informatie binnen is gekomen. Wij produceren wat wij binnen krijgen van de verschillende ministeries. Desondanks doet de overheid er alles aan om voldoende ruimte beschikbaar te stellen, zodat de uitbetalingen voortgang kunnen vinden,” aldus Hoefdraad.(GFC)

Overige berichten