Uitbetaling kinderbijslag district Wanica

Bij het departement van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, te Koewarasan heeft de uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) plaatsgevonden. De uitbetaling voor de ressorten Welgelegen, Koewarasan en Domburg zijn eerder vanwege misstanden met gelden stopgezet.

Op 12 januari 2018 werd de AKB in onder andere het ressort Koewarasan uitbetaald. Burgers stonden in lange rijen te wachten op de uitbetaling van gelden over het dienstjaar 2016.

In juni 2018 zal er uitbetaald worden voor de periode januari 2017 tot juni 2017 en in november 2018 zal de uitbetaling van de periode juli 2017 tot december 2017 plaatsvinden.

Monche Atompai, hoofd van de Afdeling Administratie Uitbetaling Sociale Voorziening (AUSV), geeft aan dat er gewerkt wordt met een schema. Met een goede logistiek zal de uitbetaling aan de verschillende ressorten in de tien districten vlot verlopen.

Hij garandeert dat met de binnenkort uit te geven ‘Moni Karta’ de gemeenschap niet langer een heel jaar hoeft te wachten om gelden te ontvangen. In het nieuw geautomatiseerd systeem zullen de ontvangers van AKB niet alleen om de zes maanden geld ter beschikking hebben, maar hierdoor worden ook de lange rijen vermeden.(GFC)

Overige berichten