fbpx
Uitbetaling AKB voorlopig contant

GFC NIEUWS- Het op een bankrekening storten van de Algemene Kinder Bijslag (AKB) kan nog niet.

Het is wel een van de doelen waar het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Sozavo, zich na de COVID-19 crisis sterk voor zal maken. Maar voorlopig wordt kinderbijslag nog contant uitbetaald.

Directeur Angela Salmo zegt daarover: “AKB-gelden zijn nooit eerder overgemaakt op bankrekeningen. De grootste groep personen die AKB-gelden ontvangt, heeft geen bankrekening. Daarom willen wij ons sterk maken deze groep te voorzien van een bankrekening en een Moni karta. Zodat alle gelden gestort kunnen worden. Maar zolang dat niet het geval is, zal AKB in contant geld worden uitbetaald.”

Het uitbetalen van de kinderbijslag zal op een ordelijke manier verlopen, als de samenleving rekening houdt met de regels. “Let op de dag waarop uw letter volgt. Houdt u aan die dag en de tijd waarop u zich moet aanmelden.” Anders ontstaat er onnodige drukte.

Momenteel verstrekt het ministerie in verschillende districten de AKB, inclusief de SRD 1000 per huishouden, over de maand mei. “Het moment dat de kuststrook is uitbetaald, gaan wij naar het binnenland om ook die personen te voorzien van die SRD 1000”, zegt Salmo.

Voor de maand mei zijn de gelden al gestort op de Moni karta van de seniorenburgers en de mensen met een beperking. “Er is in twee delen uitbetaald en dat heeft gemaakt dat men misschien bij de eerste keer pinnen geen geld op hun rekening zag. Maar ik kan u verzekeren dat er voor u is gestort.”

Meer nieuws

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.