fbpx
Twk personeel AZP wordt uitbetaald

Directeur Claudia Redan van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zegt dat de uitbetaling van de gelden van het personeel met terugwerkende kracht (twk) vandaag in orde komt.

Op maandag 6 mei heeft de bond bij het AZP, ABPLAZ een spoed algemene ledenvergadering belegd, waarbij de leden ondanks hun ontevredenheid, maar rekening houdend met de patiënten, het besluit hebben genomen om aan de directie een ultimatum tot donderdag 9 mei om 24.00 uur te geven om de betaling van de twk te voldoen.

Bij het niet nakomen hiervan komt de bond wederom bijeen om verdere stappen te bespreken. In het vervolg zien de leden graag dat volgens afspraak het salaris én twk gelijktijdig worden uitbetaald.

De druppel die de emmer heeft doen overlopen is dat een groot deel van het personeel op 1 mei nog niet over haar salaris beschikte. Om een oplossing hierin te brengen wordt er gevraagd dat het salaris den 27ste van elke maand wordt gestort, zodat na verwerking bij de banken het personeel toch tijdig aan hun verplichtingen kan voldoen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.