fbpx

‘Twinningpot’ inzetten voor uitbetaling werkers verkiezingen 25 mei

GFC NIEUWS- In de Surinaamse pers is de afgelopen dagen naar voren gekomen, dat de personen, die 16 dagen lang gewerkt hebben om de stemkaarten bij de kiezers te bezorgen en de personen, die op 25 mei op de stembureaus hebben gewerkt, hun loon tot op heden niet hebben ontvangen.
Het Diaspora Persbureau sprak onlangs met Dennis Lapar van FinanceSuriname. Hij stelt voor, dat Suriname op korte termijn met Nederland overlegt om het uit te betalen bedrag aan lonen voor deze personen mogelijk te maken. Suriname heeft namelijk nog enkele miljoenen euro’s in de pot “Twinning” zitten. Nederland zal zeker positief instemmen met het verzoek, meent hij.
De regering Bouterse/Adhin had het loon voor deze personen moeten reserveren en ervoor moeten zorgen, dat deze mensen hun loon per ultimo mei 2020 hadden moeten ontvangen. Tot op heden is dat helaas niet gebeurd. Deze personen, die gewerkt hebben voor de verkiezingen van 25 mei hebben hun loon hard nodig. De huidige regering Santokhi/Brunswijk zit met zijn handen in het haar, daar de staatskas leeg is.

BEKIJK OOK
Praktijklokalen Nickerie onderdeel beleid industriële ontwikkeling