fbpx

TWINick organiseert negentiende editie wandelmars

GFC NIEUWS- De organisatie Tweedaagse Wandelmars in Nickerie (TWINick) heeft voor de derde keer de negentiende editie van de Finabank Wandelmars in Nickerie georganiseerd, met als hoofdsponsor Finabank Nickerie.

De werkgroep, die samengesteld is door de voormalige districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh, werd benoemd de bekende Avond Tweedaagse van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) over te nemen.

De start van de loop werd vrijdag gegeven door de voorzitter van TWINick, Dennis Nelom.

Nelom gaf aan dat de organisatie besloten heeft de wandelloop terug te brengen naar de maand augustus en wel de tweede week.

Hij zegt dat door de BVSS deze activiteit in de maand september werd gehouden, waardoor de participatie van de Nickerianen miniem was.

“Vanwege het feit dat het vakantie was en de meeste Nickerianen zich in andere districten begaven, heeft TWINick besloten deze activiteit met een maand eerder te verschuiven, wanneer de scholen nog draaien”, zegt Nelom.

Dit jaar viel de wandelloop samen met de viering van 140-jarig bestaan van Nieuw-Nickerie.

BEKIJK OOK
Politie regio West houdt most wanted- verdachte Romie aan

Het aantal deelnemers voor dit jaar was ongeveer 1334 verdeeld over achttien groepen en een groep individuele lopers.

Zoals de voorgaande twee jaren was het thema ‘Nickerie, beweeg!’ De slogan was ‘bewegen verminderd hart-en vaatziekten!’

De wandelloop wordt niet alleen voor de Nickerianen gehouden, maar ook groepen en individuele lopers uit Paramaribo doen mee.

Nelom zegt verder dat de organisatie nog niet landelijk promoot, omdat eerst gewerkt wordt aan een eigen identiteit voor de loop.

“Waar wij nu aan werken is een echte Nickeriaanse identiteit en niet een copie van de wandelloop uit Paramaribo. Sowieso wordt afgekeken, maar wat de loop van Nickerie uniek maakt is de deelname van Taza groepen. Zelf een soca groep met Engels sprekenden deden dit jaar mee”, gaf de voorzitter mee.

De interesse voor de wandelloop vanuit andere districten blijft toenemen. Dit was te merken aan de logeergelegenheden in Nickerie die volgeboekt waren.