fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Tweede week oktober start begrotingsbehandeling

GFC NIEUWS- President Chan Santokhi zal begin oktober in een Buitengewone Openbare Vergadering de plannen van de regering over het nieuw dienstjaar uiteenzetten.
De bedoeling is dat er in de tweede week van oktober een aanvang wordt gemaakt met de behandeling van de ingediende begroting (Begrotingsbehandeling).
Santokhi beloofde het college dat de regering voor 1 oktober en wel op 18 september verder zal ingaan in De Nationale Assemblee (DNA) op alle actuele, financiële en sociaal economische vraagstukken.
Santokhi zegt dat de regering al een aantal besparingsmaatregelen heeft getroffen en maatregelen om de economie gezond te maken.
Hij merkte op dat er heel wat commissies, werkgroepen en task forces zijn waarbij aan mensen heel hoge bedragen worden toegekend. Intussen heeft de president op advies van de Commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden het besluit genomen dat al deze commissies worden ontbonden, waarna zal worden nagegaan wat daadwerkelijk nodig is.
Verder is in een presidentieel besluit vastgelegd dat de tijdelijke waardering die bekend staat als “de kabinetstoelage” niet langer van toepassing zal zijn. Hiermee wil het staatshoofd een aanzet geven voor besparingen en bezuiniging. Om de economie zo gauw als mogelijk op spoor te krijgen, zullen de genomen maatregelen bestaan uit het verhogen van de inkomsten en het zoveel als mogelijk beperken van uitgaven. Hierdoor zal de regering de nodige balans brengen.
Met de eerdergenoemde maatregelen zal maandelijks namelijk een bedrag van SRD 2 miljard bespaard worden.

OOK INTERESSANT
Tweede groep militaire tuchtrechters afgeleverd