fbpx
Facebook Pagelike Widget

Tweede week oktober start begrotingsbehandeling

GFC NIEUWS- President Chan Santokhi zal begin oktober in een Buitengewone Openbare Vergadering de plannen van de regering over het nieuw dienstjaar uiteenzetten.

De bedoeling is dat er in de tweede week van oktober een aanvang wordt gemaakt met de behandeling van de ingediende begroting (Begrotingsbehandeling).

Santokhi beloofde het college dat de regering voor 1 oktober en wel op 18 september verder zal ingaan in De Nationale Assemblee (DNA) op alle actuele, financiële en sociaal economische vraagstukken.

Santokhi zegt dat de regering al een aantal besparingsmaatregelen heeft getroffen en maatregelen om de economie gezond te maken.

Hij merkte op dat er heel wat commissies, werkgroepen en task forces zijn waarbij aan mensen heel hoge bedragen worden toegekend. Intussen heeft de president op advies van de Commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden het besluit genomen dat al deze commissies worden ontbonden, waarna zal worden nagegaan wat daadwerkelijk nodig is.

Verder is in een presidentieel besluit vastgelegd dat de tijdelijke waardering die bekend staat als “de kabinetstoelage” niet langer van toepassing zal zijn. Hiermee wil het staatshoofd een aanzet geven voor besparingen en bezuiniging. Om de economie zo gauw als mogelijk op spoor te krijgen, zullen de genomen maatregelen bestaan uit het verhogen van de inkomsten en het zoveel als mogelijk beperken van uitgaven. Hierdoor zal de regering de nodige balans brengen.

Met de eerdergenoemde maatregelen zal maandelijks namelijk een bedrag van SRD 2 miljard bespaard worden.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…