fbpx

Tweede verlies beachvolleybal

Tweede verlies beachvolleybal
Suriname staat op 0-2 bij de vrouwen op het onderdeel beachvolleybal tijdens de 23ste CAC Games in Colombia. Cheryl Brunings en Sandrina Hunsel verloren zondagochtend plaatselijke tijd met 12-21, 14-21 van het Puertoricaanse duo Allanis Navas Sanchez en Maria Gonzalez.

Zaterdag werd verloren van Natalia Giron/Estefanie Bethancourt (13-21, 17-21). Rest vanmiddag vier uur (zes uur in Suriname) de laatste groepswedstrijd tegen Brenda Edinborough en Genelle Howell van Sint Kitts en Nevis. “Het is alles of niets. Niets meer te sparen, maar gewoon losgaan”, stelt Hunsel.

Blokland zegt dat er wordt gespeeld voor alle 22 plaatsen. “Nu gaat het dus erom een betere plek te hebben voor de volgende ronde, de seats dertien tot en met 22. We gaan voor het hoogste.”

Hunsel was aardig teleurgesteld na de game tegen Puerto Rico. “We hadden ze eerlijk gezegd kunnen pakken, maar het leek alsof het tot twaalf lukte. Daarna leek niets meer te werken; zij gingen naar 21 en wij bleven hangen rond de twaalf en dertien. Het was vreselijk lastig”, aldus Hunsel.

Ze vond haar blok veel minder dan zaterdag, terwijl ze zich conditioneel juist beter voelde. “Ik zat er juist lekker in … daarom dat het me zo hard slaat. Die teleurstelling is groter.”

BEKIJK OOK
Dc Bhola geeft startsein jaarlijkse Su Aid-inzamelingsactie

Heren

In een ware uitputtingsslag hebben de Surinaamse beachvolleyballers Joshua Dwarkasing en Keven Sporkslede zondagmiddag het onderspit gedolven tegen Carlos Escobar en David Vargas van El Salvador. De eindstand werd 17-21, 21-17, 12-15.

“Teveel errors”, oordeelde coach Lionel Blokland. Hij schreef de langzame start toe aan het laat opwarmen van zijn spelers. “Een gemiste kans”, erkende hij.

Dwarkasing vond dat Suriname verzuimd heeft door te drukken. “We hebben niet afgemaakt”, was zijn conclusie. Het stond in de derde set 11-11 toen Suriname door fouten de wedstrijd uit handen gaf.

Tegen Venezuela wordt het “alles of niets”, aldus Blokland. “Unu na Srananman unu no e give up. We gaan blijven vechten”, zegt Dwarkasing.

Hij en Sporkslede, die niet zijn beste dag had, verloren zaterdag van Richard Hall/Victor Alpizar van Costa Rica (16-21, 18-21). Om negen uur ‘s avonds Surinaamse tijd wacht de laatste groepswedstrijd tegen Carlos Rangel en José Gregorio Gomez van Venezuela.(GFC)