fbpx

Tweede SZF-huisartsenpost in Sophia’s Lust een feit

GFC NIEUWS- Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft na het bewezen succes van haar huisartsenpost in het centrum van Paramaribo een tweede post geopend te Sophia’s Lust.

De opening van de huisartsenpost en apotheek vond dinsdag plaats aan de Sophia’s Lustweg.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft zijn lof uitgesproken over coördinator Rudrakanth Oemraw, trekker van het initiatief van de huisartsenposten. Hij stelt zijn vertrouwen ook in de nieuwe coördinator, in de persoon van dokter Humphry Hasrat.

Hasrat zegt dat het bieden van zorg op deze manier een stuk zekerheid brengt voor de gemeenschap, doordat men dichterbij huis kan worden geholpen. Met deze huisartsenpost is het de bedoeling burgers ten westen van Paramaribo, richting het oostelijk deel van Saramacca te faciliteren.

Elias benadrukt dat de visie van de regering onder leiding van president Desiré Bouterse is: “Wij moeten de gezondheid brengen naar de gemeenschap. Dat is de bedoeling van de Huisartsenpost. We gaan ook naar de andere districten”, aldus Elias.

BEKIJK OOK
Speciale herdenking Internationale dag van Yoga

De eerste huisartsenpost van het SZF aan de Frederik Derbystraat heeft binnen korte tijd reeds zijn nut bewezen. In de eerste tien dagen hebben ruim 280 cliënten gebruikgemaakt van de diensten van de huisartsenpost. De meeste van de cliënten zijn SZF’ers. Het overgrote deel komt uit Paramaribo, de overige uit Wanica, Para en Commewijne.

Elke huisartsenpost is open van maandag tot en met vrijdag van 19:00 tot 07:00 uur. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen is de post 1×24 uur open.