Tweede ondernemers netwerkborrel succesvol

De ondernemers netwerk borrel, die voor de tweede keer op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) is de gehouden, was succesvol. De bedoeling van deze netwerk borrel, welke woensdag plaatsvond, was om ondernemers de gelegenheid te geven een korte presentaties over hun bedrijf te houden, waarna de gelegenheid bestond onder het genot van een hapje en drankje verder met elkaar te netwerken.

De presentaties werden verzorgd door: Save Travel en Consultancy, Freewifi Suriname, President Wallet, Living the Interactive movement experience (Lime), Lucas Mill, Global renewable energy, Cremosinho en de heer Udenhout (Kraft).

Save Travel en Consultancy is een reisbureau en consulaat, die services biedt aan de Surinaams-Chinese gemeenschap.

Free Wifi Suriname, geeft bedrijven de mogelijkheid om beter in te kunnen spelen op de behoeften van hun klanten, door doelgericht reclame naar hen toe te zenden. De bedrijven kunnen de informatie van hun klanten, die in een database terecht komt, gebruiken.

President’s Wallet is een online betaalsysteem. Verder bestaat de mogelijkheid om overal (eventueel ook in het buitenland) betalingen voor de aankoop voor consumptie goederen te doen.

Living the Interactive movement experience (Lime), is gespecialiseerd in gezondheid en beweging. Ze zijn een platform met een duidelijke structuur voor een gezonde leefstijl met 24/7 service en begeleiding.

Lucas Mill is een mobiele houtbewerkingsmachine, die het gemakkelijk en goedkoper maakt om een huis in het binnenland te bouwen. Met Lucas Mill kan rondhout in het binnenland bewerkt worden, waardoor de mensen het hout tegen een goedkopere prijs kunnen kopen.

Global Renewable Energy heeft het voornemen om te Paranam een solarplant op te zetten. Met de opwekcapaciteit kunnen 34000 huishoudens van zonne-energie worden voorzien.

Cremosinho is een onderneming in Brazilië, die frozen vruchten yoghurt vervaardigd. Zij heeft het voornemen om een dergelijke vruchtenverwerkingsfabriek in Suriname op te zetten.

Udenhout is kunstenaar, die voornamelijk uit hout kunstwerken vervaardigt. Hij heeft onder andere het wapen van Suriname bij het presidentieel paleis en de ornamenten en decoraties in het Kathedraal gemaakt.

Minister Ferdinand Welzijn heeft in zijn toespraak de nadruk gelegd op de faciliterende rol, welke het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) wenst te vervullen bij de bevordering van het ondernemerschap. De minister gaf tevens aan, dat ondernemers in Surinamer met elkaar dienen samen te werken, ter stimulering van de economische groei van ons land.

De netwerkborrel moet worden gezien als een uitstekende gelegenheid om kleine en grotere ondernemers met elkaar in contact te brengen.

Op deze netwerkbijeenkomst waren onder andere vertegenwoordigd: de associaties van bedrijfsleven- en beroepsorganisaties waaronder de VSB, ASFA, VES, Surinaamse Vereniging van Accountants (SUVA) en enkele kleine en grote ondernemers.(GFC)

Overige berichten