fbpx
Tweede maantje draait tijdelijk om de aarde

GFC NIEUWS- Een heel klein maantje draait om de aarde. Waarschijnlijk is het drie jaar geleden ‘gevangen’ in een baan om onze planeet.

et maantje heeft de aanduiding 2020 CD3 gekregen. Het Minor Planet Center van de Internationale Astronomische Unie heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Op 15 februari zagen astronomen van de Catalina Sky Survey in Arizona een vreemde lichtflits over hun scherm gaan. Na onderzoek constateerden ze dat het om een maan ging. Of beter: een mini-maan, want het object is ongeveer 2 tot 3,5 meter.

Er zitten vaker kleine objecten in de baan om onze planeet. Maar ze zijn erg lastig te vinden. Pas één keer eerder werd er zo’n mini-maan waargenomen: 2006 RH120. Veertien jaar geleden cirkelde dit object elf maanden om de aarde.

Catalina Sky Survey maakt deel uit van het Near Earth Object Observation Program, dat de omgeving van de aarde scant op mogelijke gevaarlijke objecten.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…