fbpx
Tweede fase Neuralink brein-implantaat Elon Musk die mensen superintelligent maakt onthult

GFC NIEUWS- Ruim een jaar geleden kwam Elon Musk voor het eerst met een revolutionair en angstaanjagend concept: Neuralink.

Het bedrijf ontwikkelde een computer die direct in het menselijk brein kan worden geïmplanteerd. De mogelijkheden (en gevaren) zijn vervolgens eindeloos. Zaterdag onthulde hij de tweede versie van Neuralink.

Voorheen werd de daadwerkelijke computer achter het hoor aangebracht. Draden liepen van de computer naar specifieke plekken in het brein. Ondertussen is de procedure flink aangepast.

Neuralink verwijdert een stukje van je schedel, implanteert de elektroden en de computer sluit het gat in je schedel precies af. Zo is het apparaat onder je haar feitelijk onzichtbaar. De batterij van een Neuralink moet een hele dag meegaan, maar ’s nachts moet je het apparaatje draadloos opladen, zoals je dat ook met een smartphone doet.

Musk geeft een naar eigen zeggen slechte metafoor voor het apparaat. “Het is alsof je een smartphone in je brein implanteert.”

De Neuralink heeft features die een smartphone of smartwatch ook heeft. Namelijk sensoren die beweging registreren en je temperatuur meten, maar ook het afspelen van muziek en later communiceren met andere computers. Het apparaat kan nu al waarschuwen als er een hartaanval of beroerte aan zit te komen. Musk zei eerder al dat een primaat met zijn brein een computer kon besturen.

Momenteel is de Neuralink alleen te implanteren in het oppervlak van het brein. Dat wil zeggen regionen die zorgen voor motorische vaardigheden, gehoor en visie.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.