fbpx

Tweede fase Neuralink brein-implantaat Elon Musk die mensen superintelligent maakt onthult

GFC NIEUWS- Ruim een jaar geleden kwam Elon Musk voor het eerst met een revolutionair en angstaanjagend concept: Neuralink.

Het bedrijf ontwikkelde een computer die direct in het menselijk brein kan worden geïmplanteerd. De mogelijkheden (en gevaren) zijn vervolgens eindeloos. Zaterdag onthulde hij de tweede versie van Neuralink.

Voorheen werd de daadwerkelijke computer achter het hoor aangebracht. Draden liepen van de computer naar specifieke plekken in het brein. Ondertussen is de procedure flink aangepast.

Neuralink verwijdert een stukje van je schedel, implanteert de elektroden en de computer sluit het gat in je schedel precies af. Zo is het apparaat onder je haar feitelijk onzichtbaar. De batterij van een Neuralink moet een hele dag meegaan, maar ’s nachts moet je het apparaatje draadloos opladen, zoals je dat ook met een smartphone doet.
Musk geeft een naar eigen zeggen slechte metafoor voor het apparaat. “Het is alsof je een smartphone in je brein implanteert.”

BEKIJK OOK
Loonraad adviseert nieuw algemeen minimum uurloon tussen SRD 35 en SRD 38,50

De Neuralink heeft features die een smartphone of smartwatch ook heeft. Namelijk sensoren die beweging registreren en je temperatuur meten, maar ook het afspelen van muziek en later communiceren met andere computers.

Het apparaat kan nu al waarschuwen als er een hartaanval of beroerte aan zit te komen. Musk zei eerder al dat een primaat met zijn brein een computer kon besturen.

Momenteel is de Neuralink alleen te implanteren in het oppervlak van het brein. Dat wil zeggen regionen die zorgen voor motorische vaardigheden, gehoor en visie.