fbpx
Tweede editie China Ambassador School Cup gestart

GFC NIEUWS- De tweede editie van de China Ambassador School Cup met als thema “Eenheid” is van start gegaan.

De ceremonie heeft zaterdag plaatsgevonden in het Youth Community Center Sophia’s Lust.

Aan dit toernooi participeren 6 GLO en 4 VOJ scholen van de districten Paramaribo, Wanica, Para en Brokopondo en zullen de onderdelen dammen, atletiek, volleybal, voetbal en slagbal afwerken.

Vorig jaar deden scholen mee uit Paramaribo, Wanica, Coronie en Commewijne waarbij het thema “Respect for yourself and respect for other” was. Dit is een initiatief van het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de Ambassade van de Volksrepubliek China.

Het doel van het toernooi is om sporten onder jongeren te bevorderen en tegelijkertijd te doen aan talent identificatie gevolgd door talent ontwikkeling. De verschillende sportbonden worden ook in dit traject meegenomen voor het aspect talentontwikkeling.

De school cup wordt 2 weekenden afgewerkt namelijk 8, 9 en 15 februari. Middels een afsluitingsceremonie wordt de school cup op zondag 16 februari afgerond.

De districtscommissaris van Wanica Noord- West, Wedprekash Joeloemsingh, ondersteund het toernooi en is de mening toegedaan dat bewegen zeer belangrijk is voor de gezondheid. Verder bemoedigde hij de leerlingen om sportief te blijven.

De voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), Ramon Tjon-A-Fat, is onder de indruk van de jongeren die sportief worden bezig gehouden en hoopt dat de Volksrepubliek erover nadenkt om deze spelen groter te maken met een nationaal karakter.

De ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, gaf aan dat hij niet vergeten is welke goede job het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken vorig jaar heeft gedaan bij de eerste editie van deze spelen. Het sporten brengt sociale contacten en gezondheidsbevorderende effecten met zich mee. Verder wenste de ambassadeur de leerlingen succes toe.

De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, gaf aan dat er voor het thema “Eenheid” is gekozen, omdat daarmee benadrukt wordt dat ongeacht wat ons scheidt, wij pas vooruit kunnen gaan als er eenheid en saamhorigheid is.

Ook haalde zij aan dat de leerlingen goed in de gaten gehouden moeten worden door de aanwezige sportbonden teneinde talent te ontwikkelen. De Sportminister heeft de leerlingen moed ingesproken om zich te blijven inzetten.

Meer nieuws

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…