fbpx

Tweede Covid-19-dode is een vrouw

GFC NIEUWS- Een vrouw die opgenomen was op de intensive care unit (ICU) van het Regionaal Ziekenhuis Wanica heeft het leven gelaten aan Covid-19.
Deze Covid-19- positieve patiënt verkeerde vanaf haar opname in een heel zorgelijke situatie. De patiënt werd behandeld aan de beademingsmachine. Met alle ter dienst staande middelen en medicatie is getracht haar in leven te houden.
“Namens de regering wensen wij de familie en de Surinaamse heel veel sterkte toe met dit verlies in deze moeilijke tijden,” schrijft het ministerie van Volksgezondheid in een bericht.
Met dit verlies noteert Suriname de tweede Covid-19- dode.
“Uit respect voor de familie en overige nabestaanden vraagt het ministerie van Volksgezondheid u allen om geen persoonlijke informatie over de overledene te verspreiden. Wij willen wederom benadrukken dat ouderen, mensen met chronische ziekten, hoge bloeddruk, diabetes, kanker, longaandoeningen een groter risico lopen om ernstige complicaties te ondervinden mochten zij Covid-19 krijgen.”
Het ministerie van Volksgezondheid roept het publiek op alle adviezen met betrekking tot persoonlijke hygiëne, sociale afstand en algemene preventie van infecties uit te voeren.