fbpx
Tweede Consultatieronde Suriname en VS over Landelijk Implementatie Programma 2019-2020

GFC NIEUWS- Op 3 maart zijn de Surinaamse Overheid en vertegenwoordigers van het Verenigde Naties (VN) systeem bijeengekomen voor de tweede consultatieronde om te delibereren over de implementatie van het programma van samenwerking, welke is vervat in het Country Implementation Plan (CIP) 2019-2020.

De consultatieronde werd voorgezeten door ambassadeur Luziano Truideman, directeur van Buitenlandse Zaken, en Marina Walter, resident coördinator van de UN Directeur Reynold Simons van het Plan Bureau was instrumenteel bij de consultatieronde.

Binnen het kader van de United Nations Multi-Country Sustainable Development Framework 2017-2021 (UNMSDF) is voornoemd CIP 2019-2020 ondertekend op 28 augustus 2019.

Bij de ondertekening stonden er 35 extra project ideeën op de lijst, waarover er tijdens deze consultatieronde besprekingen zijn gevoerd aangaande financieringsmogelijkheden van de VN en het uitvoeringstraject van de projecten door de betreffende Ministeries.

Deze consultatie vergadering had ook ten doel te bewerkstelligen dat de implementatie en monitoring van het CIP op een integrale en coherente wijze plaatsvindt. De ministeries zijn aangemoedigd om hun project uitwerking en implementatie een vlot verloop te doen hebben.

Er is eveneens afgesproken dat er een aanvang zal worden gemaakt met de voorbereidingen voor het volgend cyclus van het CIP 2021-2022 alsook de volgende cyclus van het UNMSDF 2022-2026.

Voorts is er een presentatie geweest van het stappenplan inzake de Vrijwillige Nationale Rapportage van Suriname over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen 2030 (SDG 2030 Agenda). Het ligt in de bedoeling dat Suriname haar SDG rapportage in juli 2021 presenteert tijdens de “High Level Political Forum (HLPF)” op het VN Hoofdkwartier.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…