fbpx
Tweede briefing voor diplomaten in Suriname over Covid-19 maatregelen

GFC NIEUWS- Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de hoofden van diplomatieke missies en internationale organisaties in Suriname tijdens een tweede videoconferentie geïnformeerd over de maatregelen van de regering van de Republiek Suriname in verband met het voorkomen van de verspreiding van het Covid-19.

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, heeft het belang benadrukt van solidariteit en samenwerking in de wereldwijde strijd tegen Covid-19, in het bijzonder de samenwerking tussen bilaterale partners en de grens- en buurlanden.

In dat kader heeft de bewindsvrouw waardering en dank uitgesproken namens de regering van de Republiek Suriname voor zowel de reeds ontvangen als toegezegde technische assistentie inzake medische attributen en medisch personeel van bevriende naties, waaronder Cuba en de Volksrepubliek China, alsook Regionale en Internationale Organisaties, waaronder PAHO/WHO, UNICEF en de UNDP.

Ook met de grens- en buurlanden, te weten Guyana, Frankrijk en Brazilië worden de bilaterale en technische coöperatie in dit kader geïntensiveerd.

De directeur Nationale Veiligheid, Luitenant-Kolonel Danielle Veira, heeft de vertegenwoordigers eveneens geïnformeerd over de implementatie van de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 en benadrukte het belang van informatie-uitwisseling ter voorkoming van een spreiding via het binnenland en het strenger bewaken van de grenzen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in dit kader in voorbereiding een vergadering, welke volgende week met vertegenwoordigers van de grens-en buurlanden zal worden belegd.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)