fbpx

Tweede bezending voertuigen voor KPS

GFC NIEUWS- Het Korps Politie Suriname (KPS) wordt binnenkort voorzien van een tweede bezending motorvoertuigen, te weten pick-ups en motorfietsen.

De voertuigen zijn reeds in Suriname gearriveerd en moeten officieel worden overgedragen aan het ministerie van Justitie en Politie, dat vervolgens de overdracht doet aan het KPS.

Korpschef Robert Prade spreelt van een welkome aanvulling en versterking van het rollend materiaal van de politie. Volgens hem zit het korps momenteel wel op een redelijk niveau.

Met de nieuwe voertuigen zal zij zelfs boven het gewenste aantal zitten. “Dat noopt ons om zuiniger dan ooit om te gaan met de middelen, omdat we een situatie kunnen gaan krijgen dat voertuigen a la dol zullen worden gereden en dat er verspilling en verkwisting van het materieel van de overheid kan gaan plaatsvinden”, aldus Prade.

BEKIJK OOK
Personeel St. Vincentius Ziekenhuis en Diakonessenhuis: uw zorg kunnen wij niet meer garanderen

Hij benadrukt dat daarvoor zal worden gewaakt. Het hoofd Bedrijfsvoering van het KPS is ten zien hiervan reeds in stelling gebracht.

De politiechef zegt dat het korps op een dusdanige manier met de voertuigen zal omgaan, zodat die voor een heel lange periode zullen kunnen worden gebruik en wel ten dienste van de samenleving.

Het KPS werd in april dit jaar reeds voorzien van een aantal pick-ups van het merk Ssang Yong, Korando.