Tweedaagse training over Human Trafficking Awareness

GFC NIEUWS- Het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) heeft een tweedaagse training met als thema Human Trafficking Awareness georganiseerd.

Gedurende deze training is er kennis overgedragen aan de participanten over hoe ze verdachte gevallen kunnen herkennen en hoe deze aan te pakken.

Majoor Roy Samuels, Nationaal Coördinator Immigratie en Grensbewaking vertelt dat een aantal disciplines heben geparticipeerd aan deze belangrijke training.

Aan deze training hebben vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname, de Militaire Politie, Luchthavenbeheer, Havenbeheer, Buitenlandse Zaken, Justitie en Politie en Nationale Veiligheid meegedaan.

Samuels geeft aan, dat de samenleving bewust moet worden gemaakt van het fenomeen ‘’Mensenhandel’’.

Mensenhandel is volgens hem niets anders dan het werven, overbrengen, vervoeren en het huisvesten van personen onder dwang. Ook moet er onder dwang arbeid verricht worden.

Deze training is verzorgd door de Caribbean Basin Security Initiative (CBSI).

Het DNV heeft binnen een week alle actoren bij elkaar gebracht om aan deze training mee te doen. Samuels is tevreden over de participatie van de ruim 40 deelnemers.

Na deze training moet er volgens een vervolgtraject komen omdat het bewustzijn van de participanten vergroot dient te worden als het gaat om human trafficking.

De coördinator Immigratie en Grensbewaking zegt dat er meerdere momenten zijn geweest om deze materie te bespreken. Recentelijk nog is er een intelligence training en een border security training verzorgd.

Zo hebben de autoriteiten kennis opgedaan om kenmerken van mensenhandel te herkennen en alzodanig op te treden.