fbpx

Tweedaagse ‘Internet of Things’ conferentie van start

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft vandaag het startsein gegeven van de tweedaagse IoT (Internet of Things) conferentie, die op 28 en 29 in het KKF-gebouw wordt gehouden.

Tijdens de opening van de Conferentie is door de diverse sprekers benadrukt, dat Informatie Technologie broodnodig is in deze tijd. Minister Stephen Tsang wees zelfs erop, dat als we niet investeren in de technologie, we als landen achter zullen blijven.

Binnen het Suriname Business Climate and Innovation Programme (SUBCIP) dat in samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) wordt uitgevoerd, heeft het Ministerie het Fab Foundation Suriname-project geïnitieerd en heeft het de deelname van acht studenten aan Fab Academy 2019 verzekerd.

BEKIJK OOK
Suriname verwelkomt Franse ambassadeur Nicolas de Bouillane de Lacoste

De deelname van deze studenten is bereikt geworden door samenwerking met ManifactLaKaz Lab in Frans-Guyana, IoT-lab en Stichting Probitas in Suriname.

Met deze conferentie wordt aan Fab Academie participanten een platform geboden om presentaties te geven van de door hen uitgevoerde projecten. Middels een expo kunnen de aanwezigen kennismaken met de diverse prototypes, die de studenten hebben ontwikkeld.

Ook vond vandaag de formele opening van het IoT Lab van IT Core,dat deels gefinancierd is vanuit het SUBCIP Programma is één van de hoogtepunten.