fbpx

Twee weken oude baby sterft nadat opgezwollen hersenen tegen haar schedel duwde

GFC NIEUWS- Een twee weken oude baby stierf nadat bloedvernietiging haar hersenen zodanig deed zwellen dat ze door haar schedel heen duwden en in haar achter nek terechtkwamen.

Chloe Louise Hince, 18, en Josh Simpson, 21, zijn furieus na de dood van hun dierbaar kindje, Arianna-Mai Simpson.

Het klein meisje kreeg morfine om haar pijnen te verlichten, drie uren voordat ze stierf.

De ouders moesten toezien hoe hun dochtertje ‘weg slipte’.

Arianna-Mai stierf op 14 augustus na een strijd van vijf dagen tegen leverfalen, gevolgd door een diagnose van galactosemie, welke resulteerde in bloedvergiftiging.

Galactosemie is een erfelijke, levenslange stofwisselingsziekte. De term betekent letterlijk ‘galactose in het bloed’. Mensen met galactosemie kunnen geen galactose verdragen.

Tijdens de stofwisseling worden voedingsstoffen opgenomen in de lichaamscellen en verder bewerkt zodat het lichaam ze kan gebruiken. Voor dit proces zijn enzymen nodig.

Bij galactosemie werkt één van deze enzymen (galactose-1-fosfaat uridyltransferase (GALT)) niet zoals het hoort. Daardoor komen stoffen vrij die organen kunnen beschadigen. Vroeg of laat ontstaan daardoor klachten. Vooral door het ontstaan van late klachten is galactosemie voor de getroffene een ingrijpende ziekte.

BEKIJK OOK
Schietpartij te Waka Pasi, een persoon gewond

De familie is er ervan overtuigd dat indien haar aandoening, die zorgde voor de bloedvernietiging, eerder was ontdekt en sneller was behandeld, hun dochter nog zou leven.

Ook kreeg het meisje melk toegediend door verpleegster, welke desastreus is voor iemand in een dergelijke conditie.

Ondanks de symptomen van een bloedvernietiging duidelijk aanwezig waren, is er niet tijdig ingegrepen.

Het ziekenhuis in Wales, Engeland, heeft aangeboden om de begrafeniskosten te dekken, maar de familie heeft het aanbod niet geaccepteerd.

De ouders kregen ook voetafdrukfoto’s en een doos vol met spullen voor Arianna-Mai.

Een woordvoerder van de Ziekenhuisraad zegt: “Een kind verliezen, is hartverscheurend. Wij gedenken de familie in deze uiterst moeilijke periode.
Hoewel wij geen reactie kunnen geven op een individuele zaak, kunnen wij bevestigen dat de zaak van Arianna-Mai wordt onderzocht.”