fbpx

Twee vrouwen en Haïtiaanse man opgepakt voor oplichting

De politie van het ressort Centrum heeft zondag twee vrouwen en een man van Haïtiaanse afkomst aangehouden voor oplichting.

Een aantal personen heeft het vorig jaar aangifte gedaan tegen deze drie verdachten. Deze oplichters benaderden de slachtoffers in het stadscentrum en hielden de mensen voor dat zij hun levensbestemming konden openbaren.

De slachtoffers moesten hun geld en sieraden in een ziplock-zakje waarin as zat, stoppen. Vervolgens werd het zakje in de tas van zo een benadeelde gezet met de mededeling dat de persoon enige tijd daarna zijn of haar kostbaarheden uit het zakje mocht nemen.

BEKIJK OOK
Albina Centrum krijgt schoonmaakbeurt

Toen zij na enige tijd in de zakjes keken, zagen ze alleen kleine steentjes daarin. Na uitgewerkte informatie zijn de drie verdachten aangehouden en overgedragen aan de recherche van regio Paramaribo die belast is met het verder onderzoek.

Het vermoeden bestaat dat meerdere personen slachtoffer zijn geworden van dit trio. Deze worden opgeroepen zich alsnog aan te melden bij de recherche van Regio Paramaribo voor het doen van aangifte.