Twee vrouwen en een man ingesloten voor verzending drugs via post

GFC NIEUWS- Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade hebben op 16 januari drie verschillende aanhoudingen verricht van overtreding de Wet Verdovende Middelen.
De 19-jarige Ketura E. werd thuis in Wanica opgespoord en aangehouden. Zij heeft vermoedelijk op 15 oktober van het vorig jaar en op dinsdag 7 januari van dit jaar twee dozen ter verzending aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo.
Tijdens controle door de douane recherche werd er in beide dozen cocaïne aangetroffen. Voor deze dienst ontving de postverzenster voor beide dozen een bedrag van SRD 510.
Twee andere postverzenders: de 22-jarige Jomuel A. en de 43-jarige Astrid G. hebben zich op 16 januari eveneens aangemeld op het bureau van de Narcotica Brigade.
Zowel Jomuel als Astrid hebben afzonderlijk op zaterdag 19 oktober 2019 een doos ter verzending gepost.
Tijdens controle vond de douane recherche in de doos van Jomuel 74 gram cocaïne en in die van Astrid 113 gram cocaïne. Beide postverzenders werden opgespoord, maar niet aangetroffen. Na te zijn ontboden meldde het tweetal zich aan.
Volgens verklaring van Jomuel heeft hij de doos voor iemand gepost. Hij ontving een voorschot van 50 euro en moest nog 200 euro in ontvangst krijgen.
In alle drie gevallen droeg de douanerecherche de dozen met drugs over aan de Narcotica Brigade voor nader onderzoek.
Ketura, Jomuel en Astrid zijn ingesloten.
Het onderzoek in deze drie zaken duurt voort.

Overige berichten